ΔΙΑΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-8 plus ΚΑΙ 9-13 plus

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Anosis, στο πλαίσιο της Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά , προτείνει για αυτό το καλοκαίρι, ένα πολυθεματικό και διαδραστικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Ανάγνωσης για παιδιά ηλικίας 6-8plus / 9plus- 13plus .

Το πρόγραμμα μας είναι προσαρμοσμένο στην κάθε ηλικιακή ομάδα προσφέροντας μοναδικές στιγμές μέσα από την δημιουργική απασχόληση, αντλώντας πληροφορίες που μπορούν στη συνέχεια να μετατραπούν σε γνώσεις και εφόδια για να έχουν μια καλύτερη αντίληψη της ζωής και του τρόπου που μπορούν να την αντιμετωπίσουν, καθώς επίσης και καλύτερη γνώση του εαυτού τους και του κόσμου γύρω τους.

Τα παιδιά μικρότερης ηλικίας (6-8 plus) «ταξιδεύουν» με όχημα τη λέξη και το χρώμα! Ακούν παραμύθια στο εργαστήρι πολυφωνικής αφήγησης, αισθάνονται, νιώθουν και ύστερα αποτυπώνουν τα χνάρια της δημιουργικής τους σκέψης στο χαρτί με λέξεις ή χρώματα ή σχήματα…Γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι να γράψεις μια ιστορία…

Τα μεγαλύτερα παιδιά ( 9-13plus), αξιοποιώντας τις αναγνώσεις από τη Θερινή Λέσχη Ανάγνωσης, επιχειρούν το δικό τους ταξίδι με το οπλοστάσιο της συναισθηματικής μνήμης, των λέξεων και των χρωμάτων…Μαθαίνουν να αφηγούνται μέσα στο χρόνο και να πλάθουν τη δική τους ιστορία αλλάζοντας την αφηγηματική προοπτική ή εισάγοντας νέα στοιχεία στην αφήγηση. Τέλος, με κείμενο γραμμένο από δικό τους χέρι κριτικά επεμβαίνουν στη διαδικασία λογοτεχνικής πρόσληψης και  διαχειρίζονται δημιουργικά το συναίσθημά τους από την ανάγνωση που έχει προηγηθεί.

 

    Επικοινωνήστε μαζί μας